ØRRET MED PISTASJKRUNSJ
4 personer
DU TRENGER
800 g ørretfilet
1 ss flytende honning
1 ts dijonsennep
2 fedd hvitløk, finhakket
Saften av ½ sitron
0,5 dl olivenolje
90 g pistasjnøtter, grovhakket
Salt og pepper
SLIK GJØR DU
Legg fisken i en ildfast form. Bland honning, sennep, hvitløk, sitron og olje i en bolle. Pensle fisken med 2/3 av denne blandingen. I resten av blandingen rører du inn grovhakkede pistasjnøtter som du så legger som et lokk over fiskefileten.
Stek på 180 °C i 15–20 min, og la hvile på benken i 5 minutter.
(Husk at fisken ettersteker og kjernetemperaturen bør være ca. 45–50 °C når du tar den ut av ovnen)
Her er ørreten servert med en spinatsalat. Dressingen til denne er laget av nesten de samme ingrediensene som til fisken. Nemlig honning, dijonsennep, sitron og olivenolje
Server også gjerne ris eller nystekt baguette til denne retten.