ØRRET MED PISTASJKRUNSJ

4 personer

DU TRENGER 

800 g ørretfilet
1 ss flytende honning
1 ts dijonsennep
2 fedd hvitløk, finhakket
Saften av ½ sitron
0,5 dl olivenolje
90 g pistasjnøtter, grovhakket
Salt og pepper

SLIK GJØR DU

Legg fisken i en ildfast form. Bland honning, sennep, hvitløk, sitron og olje i en bolle. Pensle fisken med 2/3 av denne blandingen. I resten av blandingen rører du inn grovhakkede pistasjnøtter som du så legger som et lokk over fiskefileten.

Stek på 180 °C i 15–20 min, og la hvile på benken i 5 minutter.
(Husk at fisken ettersteker og kjernetemperaturen bør være ca. 45–50 °C når du tar den ut av ovnen)

Her er ørreten servert med en spinatsalat. Dressingen til denne er laget av nesten de samme ingrediensene som til fisken. Nemlig honning, dijonsennep, sitron og olivenolje

Server også gjerne ris eller nystekt baguette til denne retten.

Neste
Neste

KREMET SQUASHSUPPE